Verborgen verlangens

De liefste verlangens luisteren het nauwst. Soms zijn de verlangens die je gewend bent te kennen zó groot, dat ze het zicht op de kleintjes ontnemen.

Het beheren van verlangens vergelijk ik graag als het beheren van een groot gezin: alle kinderen bewegen zelfstandig, maar soms raakt er eentje verloren. Die functioneert dan nog wel braaf mee, maar het plezier van het samenwerken zit er niet meer in. De levenslust raakt er een beetje uit. Het is een beetje doodgedaan. Stomgeslagen.

Dat doet iets in de sfeer van het hele gezin. Het draait op halve kracht, het moet energie putten uit de overige gezinsleden, die vast komen te zitten in hun rollen, in conflict raken om nog ergens vuur te vinden.

Zo is het op zoek gaan naar het verborgen verlangen de zoektocht naar een verborgen energiebron. En merk je dat een verlangen z’n plezier kwijt is, als er een stoornis in je energiehuishouding optreedt: burn-out raken, een kort lontje hebben, conflicten krijgen, neergedrukt worden door de zwaarte van het leven, machteloosheid voelen…

Gereedschappen bij het vinden van Verborgen Verlangens: massages, het woordenboek der Verborgen Verlangens. En kennis van  Het Verstaan.

Een nieuwe vertaling van relaties en wat die met zich meebrengen.