Theater

Ik ging de clownsopleiding bij Joscha de Boever volgen, toen ik al ruim 10 jaar conflicten oogstte. Ik had dus een behoorlijke kelder vol voedzame spullen, maar wist niet wat ik er van kon maken.
 
Maar t.b.v. het  theater kon ik er van alles van brouwen: specerijen als “je moet alles heel serieus nemen”, “het hier en nu is leuk, maar er bestaat ook zoiets als een ritme” en “je moet eerst de harmonie bevestigen, dan komt het conflict vanzelf” deden me herkennen dat ik in de goeie keuken beland was.
 
Dééd ik al leuke dingen in m’n hoedanigheid als clown, op festivals en straatkunst-gelegenheden, sinds januari 2015 ben ik betrokken bij de one-woman-show van Joki Beerendonk “Naakt”. Als regisseur.
 
Deze improvisatie-artieste had de structuur voor een one-woman-show al helemaal klaar liggen en durfde het aan mij de bewaking van “timing en waarheid” in handen te geven. Dat bracht een avontuurlijk en vreugdevolle samenwerking, waarin we samen de bestaande scènes en (song)teksten aanscherpten en soms nieuwe schreven.
 
De samenwerking werd gecompleteerd met Sascha Pauel die timing en waarheid nog een extra dimensie gaf. In oktober 2015 en maart /mei 2016 is “Naakt” nu al 10x opgevoerd in een uitverkocht Betty Asfalt Complex in Amsterdam. In mei 2019 was er nóg een voorstelling, vanwege de vele aanvragen, en zo zal het nog wel een paar keer opvlammen. Ook voor 2020 staat Joki al weer te popelen en toen ik laatst bij Brigitte Kaandorp in Carré was, wist ik:”Oh… we hebben met Naakt ook ècht een goeie voorstelling gebouwd!”
 
 

Een nieuwe vertaling van relaties en wat die met zich meebrengen.