Metgezel (vruchtbaar)

metgezel (vruchtbaar) bril € 22,- inclusief brillenkoker € 32,-
metgezel (vruchtbaar)
bril € 22,-
inclusief brillenkoker € 32,-

dag lieverd!
 
vroeger thuis hadden we een dressoir. Twee kastjes links en rechts, glazen schuifraampjes in het midden en een grote la daaronder. In die la bewaarde m’n moeder de raarste dingetjes. Één vakje
was voor oude brillen, die naar de missie gingen (er gingen altijd raadselachtige dingen naar de missie). Als ik me verveelde, knielde ik voor dit dressoir neer, trok de la open, snoof de geur van oude tijden op en onderzocht de dingen die m’n moeder had opgeborgen.
 
Op een goede dag nam ik een bril, bekeek hem eens goed, zette hem op m’n neus, bekeek mezelf nog eens goed in de glazen schuifraampjes, en bedacht:”Dit zou een oplossing kunnen zijn!”
 
Waar het een oplossing voor had moeten wezen, weet ik niet meer. Maar in mijn herinnering moest ik kort daarna naar de oogarts.
 
Jaren later, toen ik weer in wonderen ging geloven, vroeg ik mezelf welk wonder ik wilde laten geschieden. “Mezelf weer leren zien zonder bril”, was het verrassende antwoord.
 
Sindsdien ben ik nieuwsgierig naar waarom ik een oplossing zocht. Veel heb ik gevonden, in mijn onderzoek daarnaar, maar volledig lijkt het antwoord niet te worden. Elke keer als ik denk dat ik klaar ben met mijn onderzoek, dient zich iets nieuws aan. Ondertussen heeft mijn brildragerij me het vermogen gegeven in 2 werelden te leven: de scherpe en de zachte.
 
liefs,